PAU DARCO - LA PACHO 100g
Gwarantujemy Twoją anonimowość.
Szybka wysyłka
Gwarantujemy bezpieczną płatność.
To tropikalne drzewo, którego wewnętrzna strona kory jest powszechnie stosowana w Ameryce w leczeniu i zapobieganiu infekcji, schorzeń wywołanych bakteriami, grzybami i wirusami.
Zawarte w korze substancje lapachol i xiloidin są środkami antybiotycznymi, zwalczającymi stany zapalne. Posiada właściwości detoksykacyjne, przyjmowana razem z witaminą C przyspiesza wydalanie trucizn z organizmu, wzmacnia siły obronne i przeciwdziała alergiom, Może być także stosowana przeciw grzybicom i innym problemom skórnym. Obniża poziom cukru we krwi wspomagając w ten sposób leczenie cukrzycy. Ponieważ zawiera dużo żelaza i innych minerałów, kora pau darco pobudza produkcję czerwonych ciałek krwi. Regularne picie jej jak herbatę odtruwa i odkwasza ciało. Ma duże znaczenie w przypadku astmy, wrzodów i chorób reumatycznych.
Kraj pochodzenia: Peru.
STOSOWANIE
Kopiastą łyżeczkę kory zalewamy 1/2 litra wody i gotujemy do 5 minut. Pijemy po ostudzeniu. Po 3 tygodniach należy zrobić tygodniową przerwę.
Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku. Opis o charakterze informacyjnym, opracowany na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Nie zastępuje porady lekarza lub specjalisty.